UUSIA VAATIMUKSIA

Vähitellen akuutti tilanne oli lauennut ja Mökissäkin pankkitilin saldo oli hetkellisesti kivunnut plussan puolelle. Ja pysyisikin melko pitkään, jos vain Eukko ei sattuisi tekemään säästöostoksia.

Niin elämä oli melkoisen tasaista. Suurempaa kinaakaan ei ollut.

Oli siinä menty muutama päivä, että ei mitään laskua ollut odottamassa maksajaa. Se tietenkin tuntui hyvälle ja olokin tuntui melkeimpä varakkaalle.

Eukko tihtaili tapansa mukaan jotakin naistenlehteä. Mies tietenkin vaaka asennossa ratkoi elämää suurempia asioita.

Kovasti Miestä vaivasi se seikka, että mikä ihmeen tarkoitus voisi olla sillä seikalla, että kuka oli kenenkin kanssa ja milloin ja missä.

Lehdet vetelee suuria lööppejä esimerkiksi julkkujen rankasti vaihtuvista kavereista. Ja kuka on nähty kenenkin kanssa. Kyllä on turhuuden markkinat vallanneet kaikki tiedonsiirtovälineet. Ihmekkös se on jos lamaa päälle puskee kun ilman aikainen riijuu tieto tukkii viestinnän kaikki putket. Tuosta pitäisi Topilta kysyä. Sillä on varmaan tietoa kertynyt kun aina on tienpäällä.

Miehen juuri päästessä päätelmissään melkoisen pitkälle Eukko pöydän äärestä antoi jonkin tapaista noottia:

- Nyt kun mekin ollaan päästy rahojenpuolelle, niin se meillekin pitää alkaa nikkaroimaan elintasosiipi. Siihen sauna ja tietenkin hyyssi!

- Jaa, Mies vain urahti. Hän ei varmaan heti huomannut ajatuksen kauaskantoisia seuraamuksia.

- Sinäkö suostut? Jopa on mukavaa. Varmaan itsekin tiedät kuinka ikävää on pakkasella puuhellalla istua. Peräpukamiahan siinä saa ja muutenkin on niin epähygieenistä. Tässä lehdessä on että kädet pitäisi aina pestä sen jälkeen kun on aikansa istunut.

Silloin Mies pomppasi istualleen. Miehen hitakainen sisäinen tiedonsiirto oli taas toiminut joltisellakin viiveellä.

- Ja minä en ole suostunut mihinkään. Enkä meinaa suostua. Kellekä ei kelpaa ulkohuussi, niin paskokoon housuunsa. Kaikkia kotkotuksia ei sentään laiteta... Riuku olisi aivan sopiva.

- Mitähän tuota lienee laitettu? Ei paljon muuta kuin tupakkia päänrakoon. Siinä ne tupruaa savuna ilmaan vessat jos saunatkin. Että tätä pitää immeisen kestää.

-Vapaaehtoistahan se on. Ei ole kahleet kintuissa. Minä pystyn asumaan mökissä ilman niitä höynäytyslaitoksiakin, Mies sanoi ja ryntäsi tupakille ulos.