KAUNIINROUVANLISÄ

Mies vilkuili vuoroin Muoria ja Topia. Hän etsi vinkkejä siitä, oliko peli nyt rehtiä ja rehellistä. Äijä näytti jäävän aivan taka-alalle, kun Topi liehakoi Muoria.

Topihan osasi sellaiset asiat. Miestä aivan hävetti, kun Topi pani höystöjä lisää keitokseen:

- Joo, meidän yhtiössä on hinnastot laadittu siihen malliin, että kaikki vaikuttaa kaikkeen. Varsinkin naiset ovat arvostettu yhtiössämme varsin korkealle. Bonuksia tulee että ropisee ja maksut valahtaa olemattomiin.

- Onkohan siellä muoribonusta? Muori kysyi hiukan punastellen.

- Nythän on niin, että taulukoiden laatija on täysin hylännyt ikäporrastuksen. Varsinkin hyvin säilyneet rouvat saavat lisäbonusta. Niin sanottua:Kauniinrouvanlisää. Tässä talossa se tuleekin suurimman asteikon mukaan.

Muori punasteli kauniisti ja riensi kaatamaan kahvia kuppeihin.

Topi oli päässyt vauhtiin ja luetteli alennuksia aina vain lisää. Äijä kuunteli vaiti. Vilkaisi Muoria, mutta huomasi, että nyt oli varminta vaieta, sillä Muori näytti olevan onnensa kukkuloilla.

- Tarkastaja tekee hyvin ja käy ottamaan kahvia, Muori kehoitti ja osoitti Topille paikkaa pöydänpäässä. - Kaadoin minä kaikille! Voi tulla hörppimään.

Mies tunsi olevansa täysin väärässä paikassa ja aikakin oli väärä.

Kähnimällä hän meni pöytään Äijän perässa.

Topi ei vaan hidastanut tahtia. Kupin juotuaan hän kaivoi lomakkeita ja alkoi niihin kirjoittamaan. Välillä tiedusteli Muorilta tietoja ja muistaen joka kerta panna höystöjä mukaan.

- Nytpä nämä paperit olisikin valmiit. Tulkaapas isäntäväki katsomaan, onko kaikki niin kuin on ollut puhe...

Äijäkin nousi siirtyäkseen katsomaan, mutta Muori ärähti:

- Sinä et tule asioita sotkemaan