kun persut alakavat näöttää oekijan karvasa. Se karva on vihan ja katteuven ja pahansuopasenkarvaa. Jo Soenin Timpan naoruki on mahtaeleva ja toesija väheksyvä. On ihimeijen ihime kun sakki sen perässä hiihtelee.

Tämä Poprikohvi tappaos on malliesimerkki soenin suhtautumisessa asioihin. Nyt kun alkaa näöttää sille, että ehkä kamalin on vältetty niin Timpe ottaa kovat aseet käöttöön. Ommaa rittiikkijä pittää työntää arveluttavin keinoen. Taijolla noeta hommija tehhään eikä suuta pieksämällä.

Sekalaesta sakkija on persusakki. Varotuksen kello kilahtaa heti kun persu aokasee suusa. Puhe on enimmäkseen asijaatuntematonta ja vanhojen fraasijen heittelyä. Minkääntasosta rakentavvaa tae yhteistyötahtosta kommennttia ei oo tähänmennessä tullu.

Suu on kyllä levijä ja puheet mahtavia mutta totuus ja reaaliteetit jää löytämättä, pihvi puuttuu. Toki se kansaan uppovaa, mutta asiat ei etene riitelemällä. Tarvitaan joustova ja neuvottelutahtoa.

***

Pilivinen sää on taas palannut Kempeleen kevääseenvalmiiseen maisemaan. Eitiijä vaekka ropsaotta muutaman sentin tuota valakejata ihmeaenetta, jota melekeen jokatalavi on kaepaeltu ja jopa kalliilla tykillä ammuttu, että mutkamäjessä riemuja riittelisi ja illalla juomat maestusi juhulivalle kansalle. Mikäpä siinä, ny on aenaki lunta ja luovaa työtä löytyy joka lähtöön.

-O-