ja toesaalta ilettää kun nuo ministerit tekkee kuin viekkaat varkaat - nyysivät Suomen saeraelta ja heikkokuntosilta, puolustukselta ja kunnilta, milijaarteja ja lahajottaa rahat tuonne siestamaehin jossa ei ankara luonto tee elämää hankalaksi.

Siellä ne viettää makijaa elämää ja istuvat muijen perseellä tulleen, sillonhan siinä oma perse säästyy ja housut. Sitä vastoen muksun maksaja tuntee mielessään veristä vääryyttä eikä yhtään ihime jos ne reikkalaeset on melekeempä kirosana.

Tokitoki. Kae viisaat on laskeneet, että mitä siitä seuraa jos tippaottaa reikan oman onnesa varraan. Vähintäänhän siellä reikassa syttys sisällissota kun siellä on sitä upporikasta ja rutiköyhää ja kun koyhä ei pysty saamaan ruokaa niin sehän ryöstää rikkaalta.

Kipinä kun syttyy niin sittempä se sota riehuu kohta koko Eoroopassa vähintään, ellei koko maalimassa. Ehkäpä sitteki on parasta sammutella niitä palonalakuja ja pihistää pikkusen omasta hyvästä. Eipä sitä tavan tollo tajua mikä millonki on parasta. Jotka on hommaan valittu tehkööt niin kuin on parasta. Tyyvytään siihen.

***

Lissää lunta on taas tulollaan ja meleko sakijaan. Tuima tuuli vielä avustaa niin onki ilima meleko sakijaa. Mukavata on klasista katella kun on joulukorttimaisema- Se vaen alakaa haetata kun takapihalle on kertyny lunta niin palijo,että akkunasta kohta näkkyy vaen pelekkää taevasta, aenaki istuallaan. Lämpö on - 3.6

-O-