vaekkei hattuva ookkaa, pelekkä lippis vaen, niin siitä huolimatta. Oesihan tuo mukavata kokkeilla hattuvaki ja vaekka rakinki joskus päälle vetaseisi. Miltähän se tuntus. Eipä se taetas onnistuva, juntti on aena juntti päällysti sen vaekka kullalla tae hopijalla.

Ohan se komijan näköstä kun on hyvän näköset asusteet vetäny niskaan, aenaki jos ite vetäjä on immeisen näkönen. Minnen oekein tajuva noeta itoleita ja muista julukkuja, pittää olla niin ku seinästä revästy siihen vielä jokku kutaleet niskassa. Ei oo ilo silimälle. Vaekka sanotaan kaoneos on kattojan silimässä? On se kumma värkki semmosen silimä joka näkkee kaoneotta jonku rokkarin olemuksessa.

Vae nyhhän eletään suvattevaesuuven aekakaotta. Mitä rivomman näkönen niin sitä koolimpi. Vae miten lie. Meneppä ja tiijäppä näetä, kuhan ny vatuloe!

***

Jälleen on Kempeleessä taevas pilivessä. Yöllä puhalteli niin että nurkissa vinku. Luntaki on tullu lissää. Tae sitte tuuli on entistä siirrelly uuteen paekkaan. Ylleesähän se lumi onki aena väärässä paekassa. Jos ei tuuli sitä siirtele niin kolanpuskija kumminki, taekka lumikonneen kulijettaja. Seon mahtava määrä lunta joka sattaa väärään kohti. No, monihan siitä sieppaa sen leivänkyrsän sivutuotteena siirtely homman palakkana. Pakkanen on tänä aamuna - 7,1.Tuuli vaen saattaanee pistää kylymäntuntua  toesenmoesen lissää.

Joo, eikae siinä kun pijetään pyhhää, ite kukin tahtosa jäläkeen. Joko hiihtäjen lenkkeillen tae sohovaperunana. Valintamahollisuuvet ovat hyvinki moninaeset.

-O-