oo immeisen elämä. jos ei oo liikaa nii on liijan vähä Usseimminhan tyytymättömyys olleutuu tuonne saamisen puolelle. Varsini jos naapuri on onnistunu paremmin niin se katkeruus kohistuu siihen naapuriin, vaekka syytön kae seon. Eipä kukkaa maha mittää sille että toenen on viksumpi kun toenen.

Ei tietenkää vikssuus aena merkitte että tollo oes köyhä? Ehei, siinä saattaa olla perintötekijää, eikä se moukantuurikaa oo poessuletu -  Esimerkiksi kaekenlaeset lotot ja arvonnat saattaa potkasta persijeen huopatossulla vaekkei kaverilla oo pöntössä mittää liikettä. 

Niitä lottovoettoja tämmöselle tollommalle sattuu tosi harvoen, varsinkaa jos ei lottua tae harrasta muita uhkapelejä. Tietenki jos on hannuhanhi niin saataa löytää vaekkapa rahanipun, timantitki helepottaa oluva.

Tietenki siinäki viksulla on etulyöntiasema. Viksu huomaa mahollisuuvet ja käöttää hyväkseen. Meikäläenen tollo vaen tollottaa, eikä ossaa käöttää ilimeistä mahollisuutta hyövykseen.

Tämähän ei koske aenuvastaan varallisuutta. Onniki on tollommalla kattelussa. Ei niitä avvoesija hetkijä tollon kohalle satu. Se onnellisuuvenbasilli kun ei hakkeuvvu sellaseen olijoon joka ei ossaa siitä naottija. Onnellisuushan oekijastaan lähtee omasta itestä. Asenne ratkasee. Jos aena kapinoe kaekkeja vastaan ei oo ikkää onnellinen... vae onko?

Höpötin tuossa puuta heinää jolla ei oo päätä ei häntää. Lieneekö väliä vaekkei kaekessä oo järkijä?

***

Se pakkanen on taas hiukka ärijämpi.24.3 näöttää mittari tikitaalisti. On se nykysi tuo asteentiiraelu heleppuva. Ennen kun elohopija mittaria kun tiiraeltiin jäesen ruutun läpi niin se lukema taes monesti olla arvaeluva.

Muistan kun isä toe viisarinäöttösen mittarin joskus -50 luvulla. KOPE luki mitaritaolussa. Seoli niitä metallikierukka mittareita ja sen näöttö oli aeka suuripiirteistä. Tarkkuus taesi olla vaalikalluppeja kehenompi. Olihan sitä jonkulaenen sankari kun pakkasaamuna koulussa sae kehua suurimpija lukuja. Heh!

Vaen pijellään pakkasta ja katellaan paekkoja joessa säelyy sulana. Pistetään pökkyvä pessään joella semmosia on, tae naotitaan kaokolämmön ihanuutta, joka saapuu Toppilasta iliman vaevaa ja vaekeotta.

-O-