Tuolla nuukis pitäjiis on kaikki asiaat paremminkii panon puolella. Pannahan panemasta päästynänsä.

Kun asijaat noen on , niin kertyyhän sitä romppehia joka lähtöhön. Pannahan perunaa, pannahan rahaa tilille, pannahan leikiksi ja pannahan muijaa. (Toki panemista on palijo muutaki , mutta ottoja on aika harvaas.) Otetahan korkeintaan päivänokooset. Kaikiilla on oma mielenkiintoosa , mutta enitenhän siitä riemuusa reppii tuosta muijaan kanssa pannehessa.

Nuuka- Kustu olikii vielä tavallistakii nuukempi isäntä. Rauhaallinen ja säysiä miäs,mutta aivaan sairahan tarkka kaiken tavaran suhtehen. Kaiken vanhan tavaaran Kustu pani tarkkahan talttehen. Jopa risaaset kumisaappahat laitettihin taltehen. "...eihän sitä koskahan tierä milloon tarvis tuloo...."

Kustu oli isoo ja romuluineen miäs , mutta akan oli katellu piänen ja vähäruokaasen. Ja sitäkii Kustu piti piänees nälään hivakas, paremmin tyät maistu eikä ottanu henkehen vaikka friskimmästiki tyähöön tarttus.

Kerran Kustu oli alkanu panemahan potattii. Kustu vakosi ja Kaesa pisti potattii vakohon. Koko pelto alako olemahan jo potut vaossa, kun Kustu tulee tarkastamahan notta miten Kaesa on työstään selvinny.

No eihään se Kustulle passannu, vaan Kaesan piti poimia puoleet siemeniistä pois.Säästynehistä siemeniistä keitettihin moneet keitoot ja ituusista tuli hyvää salaattia. Ja muutenkii se ruokapuoli oli tarkkahan laskettu, notta ei tullu liiaan kallihiksi. Mitään ei pantu hukkahan. Jos sattusi elukka kuolemahan , se pistettihin lihooks . Vaihteluahan se oliki ainaisehen kovahan leivänkyrsään.

Rahhaa Kustulla oli, notta kaikki lipastoon laatikoot oli täysnänsä. Tosin niitä lipastoja oli vain yksi ja sekii piänenlaanen, mutta palijoo siihen silijää seteliä mahtusi.

Tarkkahan Kustu asiiansa hoiti. Ryysyis kuluki ja penniä venyytti. Aikasnansa hänet sitten pantihin sinne minne kaikki jourutahan. Ja eipä Kustullakaan ollu ku tyhyjää matkas. Rahaat jäi sukulaasteen riireltäväksi. Oisi eres yhyret perskännit Kustu ottaanu, niin oisii ollu johonaki hänenkii kilivottelussaan.