sehän on mäkässy tasen luntaki olemaan asti. Siinä alakaa olla sillä entisellä mummolla tekeminen jos lähtee haakuroemaan ummelle. No, vaekka kahteleen joulukuusta. Se kun vanaha kuulema pallaa niinin lapsuusmaesemiin kun tarpeeksi ikkää kertyy.

Näetä"kuusenhakijoetahan" onki ollu viimeaekoena piisalle asti. Muutamaki pappa lähti piikkinokka Pösöllä tuhhuttaan mutkasta tietä näkymättömiin. Missähän pappa raeska lienee. Jonku järven pohojassa tae mettänpeitossä. Seon aenaki varmaa että noutaja on käöny?

Se on pahempi juttu kun tuolla yläpäässä alakaa falskata, alapäässähän se ei niin vakavaa, korkeintaan housut kastuu ja hävettää

Vaen niihän tuo näöttää että elinikä vaen enenee. Nykysi 100v. ei oo niinkää harvinaenen. Joulupukkihan se kumminki on ikänestori. Eipä honkiin horise. Miten lienee sen Muorin kaa. Aenaki se pysyy niissä puuronkeittohommissa meleko tolokusti.

Tavan tonttukihan se lienee jo ijältään melekomoenen. Tuskinpa uusija syntynee. Herrat vaen muuttuu tontuiksi ajanolloon. Sitte muka ovat kaekkitietävijä ja jakelevat aoliisti neuvojaan ja viisaoksijjaan töllössä. Me sitte katotaan karvat pystyssä, että noenko on? Taijetaan olla TONTTUJA kaekki, kun oekein silmin katsotaan?.

-O-