On kavonnu täösin. Se vähänen kuura nurmikoltaki on kavonnu, lämpö taas siinä kiikunkaakun ollakko lämpöä vai pakkasta.

Se on nyt sitten jouluhömpän kuukausi. Rahaa on ja ostointoa. Mainosta tullee kuin Annelin  fakseja.Tillaamatta ja tarpeetta.

Ite en palijo hötkyile joulurääsän perrään, en ees mässäilyyn. Tosin tytär kuttui yökylään jouluksi, että jottae jouluherkkuja joutuu maesteleen.

Herrat puhhuu että tässä ny taevallettaan veittenterällä. Jos joku huomaa jalakapohojissa outuva veri vuotua niin seon sitä.Laastarija koepeen ja etiäpäen.

Pörssithän nuo tuntuneet popsahtanneet ylös. Saa nähä riittääkö vivut? Saleki eilen töllössä kaepaeli vipumiehijä. Lipponenhan seon roteva voemanpesä? Luulis siinä raskaskin notkahus suoristummaan. Ei tarvii tehä kuin Turussa sen sillan kaa. Siis alottaa homma alusta. Tosin asijantuntijoeta vajeltaa vipuja katellen jokapuolella. Jokkaenen tietää tasan tarkkaan mitä pittää tehä ja ennen kaekkija. MITÄ OESI PITÄNY TEHÄ. Voe jee! Aevan mahtavia asijantuntijoeta on varsinki Persussa. Kepuki tietää NYT miten homma hoijetaan ja kuinka tulee hyvä? Miksei ne pannu asijoeta kuntoon kun olivat vallankukkuloilla?

Niin monenlaesta porinaa kuulee, mutta on varmaa, että Suomen toemet ei merkkaa tipanvertaa.Pittää olla valtaa ja muskeleita, että homma hoituu.Varsinki tuo JÄLÄKIVIISAOS ilettää. Se vieläki enempi että vaajitaan kertomaan tulevaa? Mistä helevetistä sen kukkaa tietää huomisen? Ei ees ennustajaeukko pysty sitä kertomaan. Ainahan voi tehä suunnitelmija mutta vasta tässä ja nyt kaikki tapahtuu. Jopa maalimanloppu on aina mahollinen, että ei kantsi pahemmin ellää huomista varman päälle.Se muuan piipertäjä itkusilimässä huokaeli, että kun niin ahistaa kun ei tiijä mitä tapahtuu. Helevetti menis kallonkutistajalle.

-O-