se tuo aeka kulluu ja päevät vaehtuu. Taas kohta vaehtuu kuuki ja päästään joulukuun puolelle. Loppukuusta taas lähetään kilivottelleen taas valosampia aekoja kohti.

Eihän nykysin oon juuri pimmeyvestä haettaa. Taajamassa katuvalot mollottaa - joskus päevälläki. Varsinki näen joulunaekaan on sellanen valosirkus, ei paremmasta väliä. On vilikkuvaa jos seisovaa valua kaekissa värreissä. Valtateijen varsillaki pallaa valot jopa tarpeettomissaki paekossa. Onhan kaarassa valot, että ei tarvii pimmeyvessä vajeltaa.

Toesta se oli entivanahaan. Käsikopelolla piti hommat tehä, ei ollu ees taskulamppua. Ottalampuista puhumatta. Pyorässähän oli tynamo , vaen kun sitä pyörääkää ei kaekilla ollu.

On ne olot huimasti muuttuneet siitä kun minäki muistan.Navetassaki oli olematon ölijy myrskylyhty valasemassa. Hommat piti tehä vanasta muistista. Lie tuo pimijänäkö ollu sillon parempi.

Niin, paremmin on nyt kaikki asijat, vai onko? Ainakin kitinästä päätellen ei. Vanahat immeiset eniten valittaa, vaikka luulisi heillä olevan kokemusta millasta eläminen on surkeimmillaan.Koskaan ei oo kohen!

-O-