melekolaella. Kehtasi rouhasta selästä. On ny oekija könttyrätaoti. Eipä oekein taho saaha askelta otettua. No, eioo eka kerta. Eiköpä tuo siitä kuntou johonki tassoon.

Maanantaeaamu ja taevas harmaja. Pakkasta ei kumminkaa oo ollu. Eilen aamunen kuuraki sulannu vek. Sajetta varmaan tulee on pilvet niin harmaat ja matalalla.

Näenhän tuo talavi menisi iisisti kun lämpötila pysysi näessä lukemissa. Mutta ennustajaeokot ovat kattoneet kahavinporroesta että tullee semmoset pakkaset että jäätyy alimmat aijanvitaksetki. Niinhän sitä entivanhaan sanottiin.

Olisippa ollunna ällijä kirijottaa muistiin kaekki ne entiset sanonnat ja sutkaokset niin oesi aeka sattuvia sanailuja. Tosin niitä joku on kerännykki, mutta paljon parraempija on tippunu polun varteen.

Nyhhän uusi kieli valtaa nuorten puhheen. Täötyy olla pian sanakirija, että niihen puhheesta saa tolokkuva. Lontoon murrehana se työntää sakaroetaan puhekieleenki. Ei taija olla semmosta ravintelija taemuuta liikettä jossa oes aeto suomalaenen merkki.

No, aeka aekaasa kutaki. Kehitys kehittyy, entiijä meneekö aena oekijaan suuntaaan.

 

-O-