kessää se pitelee. Sopivasti sajetta ja hellettä. Luontoki alakaa antamaan satuvaan. Marijostahan se alakaa. Vaekka minnenoo mikkä lintuihiminen, en sii oo marijahimonen, mutta näen tuoreitä mansikoeta sitäpassaa syyvä jos on hyvää lajiketta.

Eilinen päevä tuli vietettyä Ouluntorilla. Ilima oli sopivan pilivinen niin kuumuuskaa ei häerinny.Immeistähän siellä oli sakijasti liikenteessä. Onham loma-aekaa ja immeisillä joutavaa aekaaviettää aekaasa vaekka torilla kahavittelemalla. Ja niitä mansikoeta maestelemalla.

Kyllä se kahaviki maestuu ulukona paremmalle. Tosin hinnat alakaa olla eläkeläeselle kovat. Siinä mestaa äkkijä koko päevän tienat. Itekeittäen on katteet kohillaan.

Kaoppahallissaki käväsin. Himona oli ostaa savustettuva tae loemutettua lohtakallaa. Vaen ku hinnat näjin, niin himo häpy justiisa.Ei oo lohi köyhän herkkuva. No. sepä vanaha tarvii ruokaa niin vähän, että meleko pienellä putjetilla sitä siirtyy päevästä toeseen. Kuhan ei kovin tihijään innostu torille.

Nyt paestaa Arska ja takapihalla on ristikon kanssa hommat kohillaan.Ei rassaa lompakon kohilta, eikä läskiksi rupija. -O-