elämässä etteenpäen. Heinäkuun viimestä viijään. Suuret määrät kosteotta on Ylituvan Iso Isäntä lirruuttanu kuivettunneen kansan niskaan. Vae tajuvaako kansa? Mitä sitä helevetin hulluja. Eilen noijuttiin hellettä ny sajetta. Ei oo kohen koskaa.

Sehän mahtaaki elokuulla pittää varsinaeset veenpaesumukset, Se kun luonto kahtelee niitä keskiarvojaan. Yhtä kauan sattaa ku on ollunna poutaa, ni vot! Kun vaen ei saje tulis sitte lumena. On nääs etukätteen tuhulannu tuota aorrinko voemaa.

Oesihan se mahoton määrä energijjaa jos kaeken aorinkosätteilyn saesi talletetuksi.Eipä tarvihteisi atomimiiluja eikä tuuliväkkäröetä.

Mistä se saanee aoringo tuon tehosa? Helekutti jos seon sehhii sitä atomivoemaa, miilu vaen pikkusen isompi? Ja mahtaa siellä olla isommat atomittii ja kaohijan suuret halakasukonneet, joella ne niitä suurija atomeja halakovat,

Mahtaapa ne nuo Ylituvan isännän miilut olla pomminvarmoja, että ne pelittää vaekka on jottae häslinkijä. Saattaa muutama aorinkonpilikku poksahtaa , iliman mittää panniikkija.

Eikae siinä kun lähetään kohti syksymaesemija. Oesikae paras ottaa käöttöön karhun konstit. Unta palloom tuonne huhtikuulle. Sitte akasi haamijoija miten kesän voettäso. -O-