noeta lestisonnijen etesottamuksista kun kuulee, niin aevanpa se tuntuu mahottomalta meiningiltä. Ja kun ne on vielä verista totta. Pittää tehä hirmutekoja, että pääsee naottimaan anteeksi saamisen ihanata huumetta. Vae mistä siinä lie kysymys. Empä pienijä aevosolujani rasita moesta pohtimalla. Eppäelen kuitenki että ilimijöst' on nähty vaen jäävupren huippu? Pinnan alla se suurin ja tappava osa seilaa. Toevotaan että moenen lapsija ja nuorija vaaniva uhka sulaa poes!

Vaen illalla kun katto töllostä sitä Talk-juttuva niin eipä taija olla toevua? Se sihteeri näöttti olevan ihan pimijä. Suuri kasa vaan hiekkaa tapahtuneen päälle - anteeksi vaen ja uutta putkeen.Ollaan muka niin vanhurskaeta ja tilasuuven tullen pästetään piru irti.

Ennen kun maaseuvulla lestiseurat oli penskolle hupitilasuus. Siellä riekuttiin ulukona kun porukat veisas Siijonin virsijä. Muistan kun ne maallikkosaarnaajat oli niin lemmon irstaan näkösijä, että varmaan se kokkeiltiin se uskon kestävyys jo sillon`Että kaeppa se peli on jatkunu kaotta liikkeen historijan.Synnit anteeksi - jeesuksen nimessä ja veressä, vae miten se loru meni?

Mummot hyppi penkeillä hurmoksessa huusivat : Herra Jeesus kiitetty- Sitä hurmosessa huutivat ja läeskivät käsijään yhteen, kunnes voepuneena lysähtivät -Jokku mummot ne oliki oekijoeta hihhuleita! Hurmos sitte levisi koko akkalaomaan. Yhenkää isännän en nähäny kiittelevän.

Naesijahan ei saarnaajina ollu, eikä taija olla vieläkää. Saarnamies julisti sanomaasa ja kylän hurskaen isäntä istu Joo- miehenä pöyvässä ja vahavisti saarnamiehen puhheita joko nyökyttelemällä ja vällin vahavistaen: Näen on! Pakkasilla kun ei tarennu ulukona penskatki istu seorapirtissä.Niistä seoroesta hatarija muistoja.

***
Nythän se vallan kesän lykkäs! Mittarissa on jo+15,7 astetta. Taitaa tulla kevään lämpimin päivä: No, sehän passaa, mitäpä tuota pijättellee. Seon kohta polovihousu keli ja toppatakinki tohtii heivata nurkkaan.

-O-