ja tullee , enimmäkseen, huteja. Nyt räeskitään oekein syvämmenkyllyyvesstä. Arvaatta varmaanki mitä meinaan? No, vaatii uhreja taistelutkin saati sorsanmettästys. Ja olihan se jo sattunutki - naapurin silimään. Onneksi oli senverran tuurija että sattu haoli luuhun. Huonompi tuuri ja seos ollu haoli uhurin aevossa. Vaarallista touhua. Kamalaa räeskimistä kuuluu illon aamuin ja päevälläki. Eikae niitä lentävijä satu joka paokun kohalle.Hyvin usseinhan sorsasaalistusta ennakoejjaan tarkalla kiikarenilla lähimaesemiin ohoranjyvän läpi.

Ei se sorsanpoekaa palijo naorata kun haolija rapisee persuuksiin. Nätimpi se tuo siipielävä on lentämässä, mitä jonku haolivellissä. Ei taija palijo ruuvaksi ruveta? Sehän on meleko olematon se sorsan ruppi, eikä luut kelepaa ees koerille. Paokku maksaa enempi kun saalis. Liekö järkee? No, aenahan harrastukset vetasee miinukselle, sitte vielä enempi kun osuma tullee naapurin silimään.

Sehän on tuo metästyski kuulema perinnöllinentaoti. Isä raahaa poekasa mukanaan vaekkei se tahtoskaa, oon kuullu. Kuulema miehekäs ja antoesa homma. Voepa ollakki,vaen kokenu tietää. Himoksihan sen ei kumminkaan saesi muovostua. Malttia pittää olla, ettei räeski kaekkija mikä liikkuu. Seon katkeraa huomata jäläkeenpen, että oho se oliki naapurin mumma pyllöttämässä marijamättäässä.

***
Satteiseksi meni taas tuo ilimanala. Yöllä ainakin satoi kun kömmin nukkumaan 0 ,jälkeen.Itseasijassa se tihku eijoo kaokana nytkää. Tarkka on peräti+11.3 aika hyvin pariin eeliseenaamuun verraten. Ehkäpä kuura-aamut vielä pysyy kauan poissa. Seon moe! -O-