meinasin, että yön yli tuli nukuttuva niin siitä huolimatta ei homma näötä sen kirkkaammalta. Tosin voe olla että päevän päälle Arskaki herrää, mutta nyton verhot eissä.

Hallitushommistakkaa ei synny sen kummempaa. Senhän tietää mitä enempi on kokkeja sen kitkerämpi soppa. Änkyräthän ei kato kokonaesuutta, aenuvastaan omatjoukot saavat, muut kelpaa vain maksumiehiksi.

Kyllähän se maaseutu taitaa olla hivakassa kuhan tuommonen kimara pääsee hommiin. Pyrokratijaa lissää ja uusija maksuja. Tietysti kiinteistöveruva maalle ja metälle. Luoja vaan tietää mitä kaupunkipiipertäjävasurijen mielessä kiertääkää.

Aeka näöttää mihin suuntaan asiat alakaa menemään, vae tulleeko tottaalinen pattitilanne ja pysähtyneisyys. Meni miten meni niin iliman suurija muutoksija ei hommasta selevitä.

Noi rysselinrahat pijetään niinku esirippuna etessä sen takana touhutaan, mitä touhutaankaan. Esim. tuosta takkuujutusta on tehty persujen toemesta kaohujuttu, vaekka eihän takkaaja maksa euruvakkaa, ennenkuin velanottaja ei pysty maksamaan errääntynyttä velekaasa. Eikä kae mikkää kansa kovin herkästi aja asijoetaan konkkaan Sitte huutelee jos niin käy. Puhuttas oman maan asijoista.

Ei muuta kun päen ärijännettä päevä kerrallaan. Surraan kun on surun aeka ja juhulitaan kun on aehetta, vaekka näöttää ettei sekkää oo sallittua! -O-