Tae aenaki viimmenen mahollisuus sytyttää joulukynttilä. Seon huommenna loppijaenen ja se on Joulu loppu - tälle errää. Vaen ei hätää. Aeka mennee varsin sutjakkaasti kun makselee niitä hentomielisyyvessään tehtyjä Visan vjngahteluja. Se saattaa ollakki monelle sellanen paekka, että askel johtaa toemeentulo luukulle.

Kun tuli niitä rakettejakin ostettuva niin palijon! Niin ja tarpeetonta roinaa. Ei hätää, kyllä valtijon piikki pitää hyvinvointivaltiossa, mutta pitääkö niillä ymmärrys jokka omillaan koetaa kilivotella.

Kutsumaton vieras Georke, Jori, Yrjö kiertelee ympäriinsa ja tahtoo laittaa koko talon asukkaat rukoilemaan vessanpytyn ääreen. Puhuttelee kaikkia niitä ketkä talossa on.

Se ei oo hetikää mukava vieras. Toivon mukaan ei näillä kulmilla näy.

Sikkaakinhan sitä on kuulema liikenteessä. Ei sekkää  oon kyllä mukava vieras. Eikös se viivyttele päeväkaosija ja imasee immeisestä elonkipinän meleko vähhiin, Jopa henkenkin se kuulema?

Kumma kun noeta pasiliskoja liikenteessä vaekka näen kovat pakkaset. Niitei saata jäävyttää niinkun ennen russakoeta. Tuli kovat pakkaset. Ahtauvuttiin johonki pieneen pöksään, muu osa talossa ovet aoki ja annettiin pakkasen tappaa russakat, muka, ei nuo tainneet kuolla. Kaivautuivat vaan johonkin hirrenrakoon horrostamaan.

Muistan hyvin kun se oli muka jännää aikaa, kun asuttiin suuri sakki yhessä pikku keittijössä. 10henkijä ja parkymmentä neliöö. Sitä kesti viikonverran jos pakkasia riitti.Seoli sillon kun ei Raid tappanut. -O-