kun näöttää että talavi vaen koventaa kylymän kourasa puristusta. Vaekka se muutaman päevän oli laohempaa ja luntahi anto, niin taas pakkaspojalla on vissiin pahat mielessä.

Ihimeesti ne kasvihuonehaekaelijat ovat olleet ny hilijoksiin. Toki veruva ja maksuva on sen kontolle keksitty. Sehän on vallan nerokas rahastusmuoto. Kukkaa ku ei tiijä mitä eessä päen on.

Ei niillä maha noella tutkijoella olla kaekistellen homma hanskassa ja jos on niin hanska on aenaki hukassa. Tehhään monenmoesta tutkimusta kaekenlaesista asijoesta. Hupsis, sitten tullee tuloksija ja jokkaeselta ryhymältä erilaenen, vaekka sammaa asijaa tutkitaan.

Taetaa olla, että kenen leipää syöt sen laoluja jaolat. Joelllakihan seon menny siihen ettei oo laoluääntä laesin, niin silti pittää koettaa veisata, jos nyt tajusitta mitä meinasin?

Ei kae se niin maankaatovaellinki oo vaekkei tajuvakkaa! Päevät kulukee kulukuvaan. Ei niin suurta tappaosta joka pallon pyssäöttäsi. Mistä pirustahan se pallo sen pyörimisvoemasa saa? Ja kun se vielä on niin älyttömän tarkka Mahtaa olla hyvät voeteet akselilla kun kitka ei pyssäötä?

Jarrujahan tässä Telluksessa ou, vaen myö mennä pohotettaan semmosella votakalla etiäpäen. Eikä itketä. Evväät ei rapijat, mutta roskaruoka on kurssissa, kyllä sitä vätkytttää. -O-