tänähi vuonna, vuan alakaa loppua  lorotella - vuosi meinaan. Vielähän tässä tok ehtii tehä vaekka vallankeikautuksen, Vaen mitä se hyövää.

Se kun tuo politiikka on siihen malliin, että aena on se jako kahtija.  Takavuosinahan se oli tuo vääräkätiset vahavoella, mutta  immeiset on viisastunu ja huomanneet, että ensin on yksilö ja sitte vasta massa.

On kae ne meleko polosija nuo porvarit jokka tekkee yhteistä politiikkaa vasureihen kaa. Jumankaota. Eihänkukkaa järki-immeinen ennään kannata sosijalismija. Seon havvaettu  yksilönoekeuvvet riistäväksi, surkijaksi teoriaksi.

Kyllä kae se Parta.-Kallehi  oli pikku hönössä pohtijessaan niitä paskateorijoetaan.

Tosin aeka oli silloen eri ja köyhyys ja kurijuus olj kaekkijalla. Mitä ny kartanon herrat ja aateliset keikaelivat ikkään kuin ei oesi olleetkaa vaen tavan paskatehtaeta.

Ny ku vaalijen jäläkeen  siirryttään Perse-politiikkaan, niin sitä ruikitaan vasten naapurin naamaa ja heitelleen slokaneita puolihuolimattomasti iltapäevälehtien purtavaksi. Mahtava aotuus ja hyvä olo valtaa kaikki köyhät ja raskaotetut.  Rikkaat häepyy viisaampiin maehin ja sitte ollaanki tasa-arvosija ja tasapäesijä!. Kukkaa ei tee mittää, eikä mistää tule tolokkuva. Raha seon joka rattaeta pyörittää. Jos jätkä on rikas, seon sillon kajehittava pohatta. Köyhällä puolestaan ei oo mittää muuta kun velekaa ja iliman rahhaa ja työtä jää velat maksamati. Kommijalta näöttää tulevaesuus. -O-