- Kympin suoritus päättelytaidossa. Rykyhän on kaupungin metsien hoitaja. Siis etsinnät pitää aloittaa sieltä missä on suurimmat kaupungin omistamat metsät.

- Totta kyllä, mutta meitä on pieni joukko ja metsäautoteitä on tuhansia kilometrejä. Se kuuluisa neula, siellä vielä kuuluisammassa heinäsuovassa, olisi helppo juttu tähän verraten, Paju sanoi.

- Kuvia kuitenkin levitykseen miehestä ja autosta. Ei sitä tiedä jos joku on nähnyt. Kieltämättä jäljet on jo vanhat ja jälkientekijä ovela veikko. Lisäksi aamuyöstä ei juuri kukaan ole liikkeellä, Pesälä sanoi.

- Rättö saisi ottaa koko jahdin yksinoikeudella. Silloin kun se ruumis katosi, kyllä Rättö jaksoi siitä vittuilla. Itse kuitenkin mokamme korjattiin. Muistaako se Rättö? Mitä? Soini muistutteli.

Rättö istui vain synkkänä pöytänsä ääressä ja naputteli kuulakärkikynällä pöytään. Huokaillen surkeuttaan.

- Soini! Annetaanpa niiden menneitten olla ja keskitytään tähän hetkeen. Meistä kai pitää osan lähteä ajelemaan metsäteitä? Helvetin Monni kun juuri tänään piti ottaa se päivä rakkaudelle, niin kuin hän kerran minulle sanoi. Tiedä sitten mitä hän tarkoitti, vaimoa vaiko vierasta? Mutta väliäkö hällä.