Vae`mikä se oli. Vettä sattaa ja käki kuksii kuusikossa. Pusikoissa kuuluu kummaa ähinää ja ilmassa on urheilujuhlan tuntua.

Lapset silti kyselee: Koska meillä on Joulu. Se on niitä kysymyksiä joeta onki kansakoulupohjalta vaikea vastata. Mutta kun jonkun arvion heittää niin voi sattua, tai sitten ei osukkaan. Tulee niin sanottu huti. Siitähän tietty seuraa ns. HUTIKKA. Josta ornetologit saattavat antaa seikkaperäsemmän tievon.

Hutikka kuitenkin hakkaa nokkansa verille josta seuraa verenperintö. Sehän taas joissakin piireissä ei tiedä hyvää. Puukot viiltää ja pyssyt paukkuu. Omaiset haukkuu toisiaan ja meno onkin mitä melkoinen.

Tosin jostain suunnasta katsoen se meno voi näyttää tuloltakin. Siitä tietysti seuraa tuloverotus ja silloin on tietysti kusessa. Joka kuitenkin on pelkkää ureaa. Lannostahan aina tarvitaan, että luonto pysyy rehevänä, eikä tapahdu autioitumista ja kuivumista. Jos taas kuivumista on havaittavissa voi käyttää liukuvoiteita, joitenka pitkäaikainen käyttö voi aiheuttaa riippuvuutta.

Mitä pahaa perkele siinäkin on? Minä vain kysyn. Vastata ei tarvii! Riippuneet ovat aina ja matkassa pysyneet. Ja kylla se tekee Eeetua jos sattuut litistyyn. Pikkupoikana kun sitä ei osannut varova niin kyllä siinä sai irvistellä pitkään kun sattu tennari lipsuun pyörän polkimelta ja jysähti tangonpäälle, munat tietenki sai komea sen kaiken kauheiman. Sitten myöhemminhän ne on heilunneet monissa mukavissa paikossa,: Mutta seon eri tarina.

Mutta siitä riippumatta on tässä riiputeltu edelleen. Onhan se sentään komijaa jos joku heiluu? Muuta havaintoahan ei juuri ole havaittavissa. Joskaan miksi pitäisi ja minkä vuoksi. Juoksi se humma kun taivas oli tumma ja tiuut oli aisan alla. Mutta varsinaiset muutoksen tuulet käyvät ylitse. Tarpeeton karsitaan ja tarpeettomien markkinat on voimissaan. Niihin paneutuen. Missä sitä mennään? -O-