kasvihuoneilimijön mukanaan tuomija helteitä, niin ohan se ollunna rankkaa. Hikijä on puskenu pintaan ja nahka palanneena on pitäny ehtijä suojaa helteiltä.

Palamupuuntaenta lykkää keskelle asfalttija ja bannaaniterttuja on jo jokapuolella marketin tiskillä.  Onkin ootettavissa että helle vaen lissääntyy ja pittää alakaa seikkaella pitkin mehtijä Aatamin puvussa ja vähä Eevanki.

On se perin riemullista kun viimmenkin meillekkin koettaa suloiset helteet. Eipä tarvihte ennää matkustella pitkin maalimmaa lämpyvä hakemassa. Mikä säästö ja voetto se onkaan piipereille. Joutaa rommuuttaa kaikki lentsikat, ne suursaastuttajat. Eivät ennaan tipu Atlanttiin ja aivan ennennäkemätön hyvinvoenti valtaa tämän kuriijuuvessa vajeltanneen Suomen piskuisen kansan.

Jumala on viimmenkin kuullu syvämmenpohojasta kummunneet rukkoukset ja antanut meille valitulle kansalle ikkuisen suven.  Siitä kiittäkäämme ja ylistäkäämme asijanommaesija tahoja.

Poes köyhyys ja kurijuus, eikä oo ennää näläkä vieraana kun portinpielestä poemimme bannaanija ja muita jaloja hetelmijä.

Oottavalle annettaan ja koputtavalle avataan. On se taasen nähty. Että olkaamme sangen kiitollisia ja muistakaamme: Herra on meille helepon antanut, eikä sitä oteta meiltä poekkee. Uskoo aenaki -O-