että kyllä nyt on mielessä avaruutta ja suvattevaesuutta. Loppaali maalimankattomus on syrijäöttänyt kaekki nurkkakuntaset ajatukset. Suuri muutos asenteisiin on nyt tapahtunu ja maalimoeta sylleillen tässä nyt tallustellaan varsitietä etteenpäen.

Joku ehkä kyssyy että mistä moenen mielenmuutos ja järkiintyminen? No kae se pittää sanuva, ettei kellää jää epäseleväksi miten assiit on.

Niin, se tämä meikä on matkustellut(matkailu avartaa) Piti eilen penen pakottamisen tuloksena, käyvvä tuolla rajan takana - Hurrilassa. Siskon poika nääs oli tienannu valakijanlakin, niin pitihän tuota ihimettä käyvvä kahtomassa.

Jo heti rajaviivan ylitettyväni tunsin kuinka rinnassa helepotti. Tuntu että ahas ajattelu putosi tienohheen. Uuvet virkijät aatokset lehahti  pääkoppaan ja koko naama räöty valloesaan hymmyilyyn.

Mitenkää suurempaa tutkimusta en Haaparannan asujamiston keskuuvessa suorittanu, mutta raohallista väkijähän nuo oli. En kenenkään nähäny kirvestä tae nuijaa mukanaan raahaavan.

Minä kun oon pitäny tuota matkailuva luonnonvarojen tuhlauksena ja ollu vahavasti entisaekojen miesten näkökantojen kannattaja. Ei ne kivikauvvellakkaa palijo reissanneet. Revviiri oli aeka pieni ja jos naapurin tapasi mettäpolulla, niin ei muuta kun heti riitaa haastamaan. Ei puhettaa, että oesi pyytäny kalijoelle.

No, seon meikäki viimein astunu ratkasevan askelen sivistymisen avoimella polulla. Tästä etteenpäen matka jatkuu - iliman kirvestä. -O-