Kyllä kaekenmaaliman ennustajaeukot- ja ukot saavat haestella semmosta mistä pikkuhevonen tullee. Ei sattuneet ennustukset sinne päinkään. Piti muka olla märkää ja kylymää. Vaen mitä sitä kissanpaskoo. Nii on komijaa kun entivanahaa heinäpelloööa.

Voehan saakeli siinä sitä tiesi raataneensa kun päevän paiskoi heiniä seipääslle helteessä päivän. Eijollu etes virvokkeita. Ladon alla ojanteessa oli vain sintupääläri muka viilijässä, mutta kyllä se sintu lämpesi iltaan mennessä. Melkeen suuta poltti kun ryyppäsi.

Niin sintu? Se oli maidon ja veden sekoitus. Kukaan pekkapuska ei varotellu että se voisi olla myrkyllistä kun auringossa päivän seisonút.

Nykyäänhän kaikenmaaliman pekkapuskat tekevät immeisen elämän helvetiksi. Ei saa juua ei saa syyvä, eisaa naija. Pittää vaen hölökätä kieli pitkällä ja tarkkaella joko luomet levijää ja onko patteja ja joko on kärsä kasvamassa taekka siivet selässä.

Vitunko välijä tuolla on? Jos iskee tauti se iskee! Kohtalosa mukaan täällä mennään. Sormipystyssä varottelijat kattokoot hevonpersijee! -O-