Te aenahi ne niin sannoo. Entivanahaan Vappuna nostettiin perunansiemenet kellarista itämään. Nykyihiminen, aenakaa kaupunkilaenen, ei tiijä mitä se merkkaa. Vae mitäpä tuolla on väliä?

Nykyväänhän Vappu on niin suuri juhula, ettei maanruoho kasuva. Nyt juhulii herrat ja narrit. Kaekki polliittiset puoluvveet julistaa aatteesa ihimeitä tekevään voemaan. Luvataan köyhille ja rammolle aevan mahtavaa tulevaesuutta, jos vaen hyppää heijän puoluvetta kannattammaan.

Siinon Persukset lujilla, konsa joutuvat puhheesa vastaamaan! Tullee samallaenen pannukakku kun Vennamon hommasta, tai Halameen. Nostettaan käpälät pystyyn ja kerrotaan, että eihän me tosissaan, pikkusen hauskaa pijettiin. Soenin naama jo palijastaa mitä Äijän mielessä liikkuuu.

Hohhoijaa! Kyllä siinä on kestäminen kun kokopäevä töllössä tullee vasuriohojelmaa. Turpijat herrat ja hienokkaat Frouvat kurkkusuorana huutaa kuinka on ...näläkä vieraana.... ja... ny on viimenen taesto... Pelleilyksi männee koko touhu. Jos tojella köyhät vaatisi jottae, sen ymmärtäsi, mutta kun Suomessa ei taija olla tojellista köyhyyttä?

Jos on niin syyllinen siihen on hyvinki lähellä. Katsahtaa peiliin niin näkyy. On tullut elettyä ylivarojensa.Tahi nautintoaineet ovat maistuneet liian hyvälle. Ne napisijat ovat juuri näitä. Mitäs lähit....-O-