Kun arskattaa ja lämpymät tuulet pyyhkässee yli jäesen maan. Linnut laolelevat hävyttömijä ja kuksivat kuusikossa ja ilimassa on kevvään tuntu.

Ei ollenkaa hassumpata kun maa alakaa viheltää ja hiiret ehtii korvijaan puista. Suuret kansanjoukot kerrääntyvät Vappuva riemuttemmaan ja suuri maha hytkyven laolavat: On näläkä aena vieraanamme.

Kyllä se on porukka menny vitsikkääksi . Viimmestä taestuva suunnitellaan ja viina maestuu ja mieli tekkee. Oekeen on tyrkyllä ja monenlaesessa muovossa. Tarvihtevalle annettaan ja puutteessa oleva saa. Tämä on oekijastaan meleko kohillaan. Eipä tuu aenakkaa vaellinkija eikä puute pääse yllättämään.

Saapa nähä millasta se on valssi kesällä. Voe se olla että alakaa tennari tökkimmään ja luisto tihkassee. Vae haetanneeko? Siinä se mennee muihen vaevaen joukossa.

Eikae siinä ku haestella kevvääntuulia ja  matuva koukkuun, jos ongelle mennee. Eipähän sitä palijaalla koukulla sitä suurta kallaa saa, tuskimpa pientäkkää. Vaen yrittänyttähän ei laeteta.(minnehän pitäs) eikä pyytämättä saa, eikä aena pyytäessäkkää.On se sillee! -O-