Se päevä valakeni suhusatteisena ja synkijänä. Tuuli möyrästi Mökin lähimetässä, sekä pirruuttaan soetteli Mökinnurkissa, kolokkua säveltään.
Mökin Mies katteli akkunasta ulos yrmijän
näkösenä. Tänä aamuna oli kyllä kaekki menny vähintäänki kehenosti. Eihän se niin rapijaa ollu ikkää vaen tämä aamu anto tuskaa elämään oekein täösin annoksin.
Se tuskahan oli alakanu siitä kun Mies oli nykiny housunkutaleita jalakaasa, siinä pimijässä, niin eikö jumankaota housunpersuus satu etupuolelle. Miehen päässä vilahti että voesi olla tilannetta vastaava asento, vaen silipasi kuitenki housut oekeinpäen. Onneksi oli pimijä ei Eokko päässy irvaeleen tottuuksijjaan.
Päästyvään kahavinkeittopuuhiin Mies jo tohhaotteli jottae renkutusta. Vaen kun huolimattomasti hommia tekkee niin vahinkuahan siinä vaen tullee. Niimpä kuin käsikirijotuksen mukkaan tapahtuu, että kun Mies kurkottaa kahavipurnukkaa sieltä ylähyllyltä niin ote lipsuu käjestä ja purkki tekkee hätälaskun permantoon ja öyheet pitkin lattiaa.
Mies kuulosteli makkuuhuoneen suuntaan vaen siellä kuulu tasanen kuorsaos. Mies keräsi pöyheet lattijalta, onneksi niitä oli vaen vähäsen purkissa.
Panneotuen tarkemmin hommaan, kahavi tuli keitetyksi. Heräteltyään Eokon kahavipöytään, se päevän kaoheos vaen kertaantui. Eokko oli tasasen luonteesa mukasesti pahalla päällä. Kahavi muka maestu lehemänpaskalta. Mies ihimetteli mielessään, etteikae se lattia niin likanen voenu olla. Ei kuitenkaa Eokolle maeninnu öyheiten kierrätyskokkeilusta.
Kun yksi himo tuli tyyvytettyä, jo toenen vaati tyyvytystään. Tupakinhimo alako tuntua kestämättömältä, vaen lähtijäppä sinne satteeseen pahettaan palavomaan.
Katastettuaan Eokon ilimeitä, Mies turvaotu kuitenki ulukoruokintaan. Ei tohtinu riskeerata niitä vähijä sopuja joeta oli viimeviikkoena rakennellu.
Vettä tuli kun Esterinsaavista, vaen tupakinhimo tuntu suuremmalta kun kastunu paeta.
Tohtona Mies alako laettaa tupakkirouheita paperiin, vaen pitihän se arvata, saje kasteli paperin ja sätkä hajosi kun akanat tuuleen.
Mihinkää rakennukseen ei kyllä tohtinu mennä sätkäntekkoon, sillä Eokon valavova silimä tuntu nytki hartioissa.Suullisella sopimuksella Eokko oli määränny että kaekki rakennukset kuuluu savuttommaan vyöhykkeeseen.
Vaen tupakki oli saatava röyhyään.Hinnalla millä hyväsä.
(jatkuu)