...ennen, kuin oli näetä elektronisija vempaimija? Ei mahtanu olla mittää. Mitä ny kirvesvarren vuolemista ja kaohijjaa makkoomista.. Ja syöntii!! Jumankauta kun sitä syötiin ja raskaasti. Kolome kertaa päevään lämminaterija ja siihen jottae höröttivettä (kahvia tai korviketta) valillä ja tietenkin paksun nisuviipalleen kera.

No työtähän tietenki tehtiin, mutta näehinaekoehin vuuesta, kun on kaksi pimmeetä vastakkain, niin työaika jäi lyhyeksi,  kun ei ollunna keinovalastusta. Navetassakin hommat tehtiin lähes pilikkopimmeessä myrskylyhyn valossa ja siitä ei palijo valloo irronnut.

Ei se sisälläkään ollut valoista. Öljya polttava kattolamppu pirtinkatossa anto sen verran valloo, ettei toisiisa pahkikävelly. Kammareissa olikin sitten leppalamppu (pieni tuiju) taikka kynttilä. Kammareissahan ei paljon oleskeltu, ylleesä nukkumapaikat oli kammareissa. Porukkaahan oli paljon, joka torpassa,  että nukkujujia riitti joka huoneeseen. Mökkipaikossa nukuttiin kaekki samassa huoneessa.

Ennen se elämä oli kiireetöntä ja rauhallista. Ei hypätty liäkärissä eikä hotkittu pillereitä, joka vaimallukseen. Minusta tuntuu, että se olo entinen oli vähemmän ressaavaa kun tää nykynen. Vaen aeka aekaa kutaki!

Eikae siinä, elekää hötkyillä liikaa ! Oiva