Hyvät immeiset elekää säekähtää jos meikän "murrekieli" viipottaapi miten millonkii. Ehän mie puhtaasti ossaa ies ommoo murretta välliin tulloo savvoo ja välliin siansaksoo. Sitton semmonen sekasikijö kun isä olj savosta ja äet muulta murrealuveelta, niin sen tietee, mikä on lopputulos. Vuan kaeppa hykkii toesijjaan ymmärti joska en niihen käsillään nähäny koskoo kommunikoevan

Nuo murrejutut  onkii sellasta parotiijaa. Pikkusen siihen mallihin kuin se miun korvassa kuullostaa. Siinä pittee korostoo sitä olleellista mikä on mieleen jiännä. Jotakihan se voep ärsyttee, vuan eipään siitä pie ressii vettee kuhan ny suunnilleen selevee suap?

Tuskimpa tuota aevan puhasta murretta lie ennee missää? Savolasettii huastoo meleko ymmärrettävvee ylleiskieltä. Aena välliin viännättävät sitte että meinovvaa männä niskattii nurin.

Tuolla Koellismallahan se onnii vielähi erikoesempaa. Seon niinku kaek murteet oesi pantu yhteen suaviin ja melekkuutettu. Sitte kuki on kieltäsä kylyvettännä suavissa ja ei ko porisemmaan.

Vae eiköön nuo porinat riittele näen eka päevänä. Suattoo olla että pussista loppuu jaohot!