ja mikseipä kylänmiehetkin ja menköön samaan syssyyn naiset ja lapsetkin, teille kaekille toevotan ratkiririemukasta YSTÄVÄNpäivää ja valoisia kevääseen päin meneviä päiviä. Hyvä tuuuri olkoon mukananne ja ehkäpä pienonen murunen onnijakin putkahtaa elämänpolulle - tae polun viereen!

Aaamulla Vuotatus katkasi kirijottelun, että en ehtiny kun muutaman runon tulumasta niin jo errorija lykkäsi. Vaen ehtiipähän nämä porinat myöhemmini. Ei oo tuli hännän alla eikä vilu taekka näläkä. Joskus menneillä polovilla seon ollu henkenpitimet meleko hakusessa. Ei siinä oo ehtiny valitusvirsijä rustaamaan eikä tukianomuksia värkkäämään. Kaekki on pitäny ihan ite saaha aekaan, ompa vielä ukkokruunu käöny hakemassa saatavasa vaekka eijoo ollunna mittää palavelusta vastineeksi.

Vaen voehan vallaton ja hyvvää päevää, tämä nykyimmeien seon oppinu niin hyvälle ja helepolle elämälle, että jos ei oo itellä mittää häpyvä se istahtaa toesen perseellä tulleen ja ite naottii toesen tienaamaa leipää. Tulikohan tuo ny oekein selevästi sanottuva. Pitäskö tähän jatkoksi pistää niin ku ennen katekismuksessa oli: MITÄ SE ON? No sitä että nykyimmeinen valittaa ja vaatii yhteiskunnalta kaekenkattavaa huoltoa. Oliko se peruspalakka vae mikä se oli pjota piipertäjät haaveilee. Perusässistä puhumatta. ? Kumminki - jottae tonni kätteen, että kävisi känni totteen.Elämä oesi pelekkää juhulaa. Joutuu vaen miettiin kuka ne hommat tekis? Joten mistä rahat. Jokkaeselle tonni/kk tietäsi meleko rahavirtoja. Mutta rahhaa ei voe syyä. Kun kukkaa ei tuottasi, ei oes tietenkää mihin rahasa kuluttaa. Taetaa nuo piipertäjät eksyneen  suunnitelmissaan. Tae mistä sen minä voesin tietää. Lotisempahan lämpimikseni.

Vaekijaa on päättäjien olla ihimisten mieliksi. Haokut saa palakakseen jos erehtyy jottae hommata yhteiskunnan hyväksi. No, eipä tässä vielä  olla kurimuksessa AAA-ta löytyy ja rahhaaki on pankit täönnään. Ossaesivat vaen viisaasti käöttää , ettei tule uupelo jos laskut suurenee! LAMOJA TULLEE JA LAMOJA MENNEE VAEN ELÄKELLÄESET PORSKUTTAA ja tietenki valittaa; tuntuu vähenevät elinvuuvet pitemmiltä. Hehheh! -O-