tuo aenaenen vinkuminen tuosta köyhyyvestä. Avviisista luvin että alle 15000 euruva vuuessa  saava on muka köyhä? Haloo! Persana sehän tekkee pitkän matkaa toesta tonnija kk. Tämä meikä ei saa kuin puolet siitä, enkä kitise olevani köyhä. Tokihan se raha pallaa jos tekkee kalliita ulukomaanmatkoja, käöttää kallista elämäntyylijä ja rilluttellee, ettei oekein pää kestä - eikä jalat. Akkijä siinä rajun ravinteli-illan aekana hienonee rahhaa kourallinen. Vaen sehän on kovin rummaa jos köyhä röystäelee.

Ylleesä hanuristahan ne ovat kaekki tuommoset immeisten erottelut rikkaesiin ja köyhiin tai tolloehin ja nerroehin.Jokkaenen tallustellee niillä evväellä mitä sattuu alussa saamaan. On omasta halusta kiinni miten haluvaa ellää. Toesellehan se raha on kaekkikaekessa. Jos sitä himottee niin eikun uurastammaan. Laeskan suu ei nappase, sanottiin ennen. Nyt ei sekkää pijä paekkaasa. Sossunluukulla riittää hynää luusereille. Tosissaan tarvihtiville lie lujemmassa. Eipä oom ikkää tarvinnu kokkeilla.

Järijenköyhyyttä toki ilimenee paremmissaki piireissä. Vaekka oes kuinka mammonaa niin se aevotoeminta on joskus meleko hijasta tae sitä eijoo ollenkaa. Sillehän ei voe toesaalta millää lisätä. Sossunluukkuki tarijuaa vaen kylymää kyytiä siinä suhteessa ja räkäset naorut perrään. Koeta siinä sitte olla ees keskiverto kansalaenen, kun aevotoeminta jumittaa ja älliä ei oo ostettavissa. Kierto koulunpenkin kautta saattas antaa ällijäki, mutta se on vaekija tie pienellä aevolla varustetulle.

Tokihan moni tollokin on rikastunu ihan suitsait. Rahapelivoetto voe sattuva tollollekki. Eihän tuota tiijä vaekka itekki oesi sinne rikkaehen kastiin päässy. Lotto on vielä tarkistamatta, että katastelkaa meikää siihen kattoen, Voen heittää muutaman huntin sullekki jos tuurit on ollu mukana ja arvoasteikko kihahtanu sinne varakkaihen kastiin. Tosin sanotaan: Kel rahhaa on se rahan kätkeköön, tai ainaki vieköön Sveittin pankkiin salaselletilille. Niihän ne rahamiehet tekkee ja se ilo heille suotakoon. Seon helevetin tärkijää että rikkaeta on, vaekka siitä niin suurta kohua pijetään. Iliman rahhaa ja rahamiehijä ei pyörät pyöri. Köyhälle on paras suoja, että rikkaat haamiloe lissää rahhaa ja maksavat rankkoja veroja yhteiseen kassaan. Sieltäpä sitä yhteiskunta koettaa jakkaa murusija uusavuttomille ja sellasille jokka istuvat toesen perseellä tulleen. Ohan se järijenvatasta että nuoret terveet immeiset vekkuloevat ja vieroksuvat työntekuva. Pitäs älytä, että vaen itse ansaittua voi nauttien käyttää.
***
Aurinkoinen aamu. Piliviä ei maellahalmeilla. Tuuletki on tyyntyneet , aivan leppoisa etelävirtaus leyhyttää naapurin viiriä. Sorsastajat paokuttellee pyssyjän, tuntuu tuolta kosteikkojen suunnalta paukuttelu kuuluvan. Tarkka on6.8 Ihan mukavaa. Puimurit pääsee liikenteeseen jos ei sajetta illaksi jo lykkää.--O-