sitten ja uutta uhoa lattaamaan. Taas kerran kävi niin, että kauheen uhon jäläkeen tuli persumäki. Parasiiti Oskua hehkutettiin joka avviisissa varmana voettajana. Lienevätkö vetojaki lyöneet? Aenaki turpiin tuli ja rasskaasti.

Voeko sitä piiseistä kilipaella, että tuo on hyvä tuo huono? Yksi tykkää äiteestä toinen tyttärestä ja joku ruaottalaenen äeteen poekakaverista. Vaen ei siinä mittää kuhan homma pyörii ja rahat kilisee.

Eikähän tolla systeemillä voi edes kilipaella. Piisi on aevan sivuosassa, pisteet annetan naapurille, sovitun kaavan mukkaan? Sulle mulle ja yksi Hentun Liisalle.

Oliko se sitte paras joka voetti. Tavanomanen rallatus vae mitä poppija se on? Ei ainakaa tuntunu missää. Irlannin vauhikas piisi oes voenu voettaa, Siinä aenaki oli poverija. Ja oesihan se virkistäny tallousvaekeuksissa kamppaelevan kansan mieltä?

Kreikalla oli myös, mun mielestä, hyvä piisi! Ahinko tuottaa hyvää kamaa? Ei muuta kun Suomenki tallous kuralle. Jokkaesen päälle semmonen rätinki, että alakaa sulosoennut sykertyvä ja viisuvoetto onkin varma.

Mutta mitä helevettijä me sillä voetolla tehään? Oesihan se varsin kamalaa jos me täällä maaliman kurijalla kolokalla innostumme ilonvirsiä veisaan? Ei, ei synkkä ilime naamariin jasilimiin murhaava katse, sillon Suomi-poeja on parraemmillaan.

Tänä iltana se kiekkomatsi. Traivi ainaki on kova päällä. Siinä kuitenki parempi voettaa, aenaki jos ei oo rahamiehet voijelleet pellaajien polovinivelijä voijellu, tae tuomarin tilile pistäny sopivan summan. Kaekelle on hintasa - rehellisyyvellekki. -O-